ArrangementerPosted by Steen Olsen Wed, December 05, 2018 16:24:38Der var igen vinsmagning
på Hotel Porto Santa Maria og lige som sidst, var det Sergio Basto, som stod
for smagningen. Vi prøvede igen fire vine, tre fra det portugisiske fastland og
én fra Madeira.
Den første vin var
Porta da Ravessa Reserva 2015, som er en Alentejo DOC fremstillet på de portugisiske
druer Fernão Pires og Arinto. Det var en dejlig vin, som Sergio anbefalede til skaldyr. Den næste var Vinha da Foz 2016
fremstillet på de portugisiske druer Malvasia Fina, Viosinho, Gouveio og
Rabigato. Sergio anbefalede denne vin til fisk og lyst kød, såsom kylling. Den
tredje vin var Rocim 2014 rødvinen, som er lavet på Touriga Nacional, Aragonez
og Alicante Bouschet. Den er klassificeret som Alentejano V.R. og Sergio
anbefalede den til oksekød eller lam. Til sidst smagte vi igen på Beijo
rødvinen fra 2013. Jeg havde tidligere prøvet den på den sidste gang der var
vinsmagning på hotellet. Vinen er speciel på den måde, at det er en bordvin,
som er fremstillet på Madeira, hvor der hovedsageligt fremstilles hedvine.
ArrangementerPosted by Steen Olsen Sat, November 24, 2018 15:30:42”Essência Do
Vinho – Madeira” holdes i dagene 22.-24. November på kasinoet i Funchal. Da
vi købte billetterne, fik vi to vinglas med i prisen. De skulle anvendes, når
vi skulle prøve vinene på de forskellige stande. Det er syvende gang at messe
finder sted på Madeira, og der var en masse udstillere på et forholdsvist lille
areal. Vi besøgte først Alves de Sousas stand. Vi kendte allerede hans rødvin “Vale
de Raposa”, som er rigtig god, og denne gang prøvede vi hans hvidvine og et par
enkeltdrue rødvine fremstillet på Touriga Nacional og på Soussão. Vi fik os
også en lille snak. Han er en hyggelig mand, som tidligere havde leveret til
VinPort i Espergærde, som nu vist desværre kører på lavt blus.

Så besøgte vi António Maçanitas stand. Vi har prøvet flere
af hans vine på Azorerne, hvor han har draget druer frem fra glemslen og lavet
fine vine på dem. Hos ham prøvede vi to vine fra Azorerne: En fremstillet på Verdelho-druen
og en anden vin, som hedder ”a Proibida” (den forbudte). På etiketten står der
Isabella ovenover a Proibida, men Isabella er streget ud. Det hele drejer sig
om, at druen Isabella, som er brugt ved fremstillingen af denne vin, er ulovlig
at anvende ved vinfremstilling i EU. Der er dog flere, der bruger druen
alligevel, og jeg har smagt vine fremstillet på den flere gange. Efter sigende kan vine fremstillet på Isabella lugte og smage forfærdeligt, men denne var anderledes i smagen end de fleste vine, men smagte fint.
Så var vi
henne ved Terras do Avô. Jeg har allerede smagt deres rød-og hvidvine,
men nu prøvede vi deres nye rosévin, som var god. Damen, stod på standen, var
datter af indehaveren af firmaet. Han havde arvet jorden fra sin far, og derfor
var datteren kommet på navnet ”Terras do Avô” (Bedstefars jorde).
Hos Justinos smagte jeg deres fine Colombo Verdelho hvidvin.
Jeg har tidligere smagt deres blend hvidvin.
Vi var nu ved at være møre af vinsmagningen, men vi var lige
forbi Mantz, hvor vi fik et ordentligt glas af deres hvidvin fremstillet på den
næsten uddøde Jampaldrue. Det er en brasiliansk tidligere professionel
fodboldspiller, som har grundlagt firmaet, og det var ham som gravede Jampal
frem af glemslen.

ArrangementerPosted by Steen Olsen Wed, November 21, 2018 13:08:51På fredag starter den store vinmesse Essência do Vinho på kasinoet
i Madeira hovedstad Funchal. Allerede fra starten af denne uge afholdes Porto
Bay Wine Week 2018, og på vores hotel var der vinsmagning som en del af dette
arrangement. Dagens emne var bordvine fra Madeira. Det foregik nede i
restauranten, hvor fire vine blev præsenteret af Sérgio Basto.
Vi startede med en rosévin, som jeg har prøvet før. Den
hedder Atlantis Rosé 2016 og er lavet af den ”hemmelige” drue, som den meste
Madeiravin er fremstillet af: Tinta Negra. Den står aldrig nævnt på etiketten
fordi den regnes for en billig drue uden prestige. De ”fine” druer, som nævnes
på etiketten, er Sercial, (Meget tør Madeiravin), Verdelho (Medium tør), Bual
(Medium sød) og Malvasia (Sød). Denne rosévin er på kun 10% alkohol. Den er
flot laksefarvet, med en smule duft af petroleum, rabarber og kattetis. Det var
en frisk, tør vin, som anbefales til fisk og skaldyr.
Derefter blev der hældt en Terras do Avô 2016 hvidvin, som
jeg også har prøvet før. Den er lavet på en anden af Madeiradruerne, nemlig
Verdelho. Den var på 12% og duftede af citrus, tropiske frugter og med syre
smagen. Den blev anbefalet til fisk.
Den tredje vin, Terras do Avô 2015 rødvin på 12,5% var også
en jeg kendte. Den er fremstillet af druerne Tinta Roriz, Merlot, Syrah,
Cabernet Sauvignon og Touriga Nacional. Det var en klar vin med duft af tjære
og træ, der var lidt fad i smagen og behagelige tanniner. Det er en behagelig vin
som kan drikkes alene og blev anbefalet til en bøf, men også til ovnstegt fisk
f.eks. med tomat.
Til sidst fik vi en rødvin, Beijo 2013, som jeg ikke har
prøvet før. Den er på 14% og var meget mørk i farven og er fremstillet af
druerne Tinta Baroca, Touriga Franca, Cabernet Sauvignon. Der var fad i duften
og en del tannin i smagen. Det er en rigtig madvin, som blev anbefalet til
kraftig mad f.eks. den typiske Cozido à portuguesa.

ArrangementerPosted by Steen Olsen Wed, September 13, 2017 07:05:32Dansk English
Vinforretningen VinVeTo på Frederiksberg sælger fremover
nogle af de portugisiske vine fra Secret Spot.
I den anledning er der vinsmagning i morgen d. 14. september
mellem kl 15 og 18 med Secret Spots vine. Det foregår i VinVeTo på Henrik
Steffens Vej 2, Frederiksberg. Samtidigt vil der være tilbud på vinene.
Skriv til mig på
vinho-tinto"at"outlook.com, hvis du har spørgsmål, kommentarer eller
forslag. Erstat "at" i adressen med @.
ArrangementerPosted by Steen Olsen Thu, August 17, 2017 09:16:31Dansk English
Glud Vin inviterer i
anledning af sit 15-års jubilæum til to vinsmagninger. Vinene kommer fra et
spansk, et italiensk og sidst men ikke mindst fra det portugisiske Terras
d’Alter, hvorfra Peter Bright præsenterer vine.
Lørdag 7. oktober Kl.
10.00-13.00 kan man hos Glud Vin på Nikkelvej 1, Randers smage på 15 vine fra
de tre vinhuse, mens man spiser lidt fingermadder. Der er plads til 50
deltagere og billetten koster kr. 300,-.
Samme dag kl. 15.00 er
der igen smagning, denne gang af ni vine, og når det er overstået sætter man
sig til bords til en middag hvortil der serveres seks vine. Dette arrangement
foregår på Carlslund Plantage Karlsbergvej 53, Randers SV og det koster kr.
998,- per person. Også ved dette arrangement er der plads til 50 deltagere.
Tilmelding: Senest 18.
september 2017 på jg@gludvin.dk
Skriv
til mig på vinho-tinto"at"outlook.com, hvis du har spørgsmål,
kommentarer eller forslag. Erstat
"at" i adressen med @.
ArrangementerPosted by Steen Olsen Sun, January 29, 2017 12:55:47Portugisisk winemakers
dinner på restaurant Mielcke & Hurtigkarl
Dansk English
Vino Gaudium afholder
igen winemakers dinner med Rui Cunha fra Secret Spot Wines. Ligesom sidste år
er middagen henlagt til restaurant Mielcke & Hurtigkarl på Frederiksberg. Der
startes med en aperitif og nogle små forretter, hvorefter Jakob Mielcke har
kreeret en 5-retters menu, hvor hver ret passer til en af Secret Spot vinene. Der
sluttes af med kaffe og sødt. Hele arrangementet, der afholdes torsdag d. 23.
marts 2017 kl. 18:30 i Paradehuset, koster kr 1.495 per person.
Tilmelding her.
Skriv
til mig på vinho-tinto"at"outlook.com, hvis du har spørgsmål,
kommentarer eller forslag. Erstat
"at" i adressen med @.
ArrangementerPosted by Steen Olsen Tue, August 16, 2016 15:20:48
Foto: Steen Olsen © 2016.
Dansk English
Fredag den 2. september og lørdag den 3. september er der
igen Vinfestival i Ribe. Festivalen, som regner med omkring 3000 besøgende,
blev første gang afholdt i 2005 og arrangeres af de fem medlemmer af ”Den Lille
Vinklub”. Festivalen afholdes hvert år i den første weekend af september som et
stort vinmarked i gågaden i Ribe med mulighed for smagning, handel og andre
aktiviteter. Adelino og Nordjysk Vinimport er blandt de cirka 25 udstillere.
Ribe vinfestival åbner fredag kl 15 på Domkirkepladsen og
slutter dagen efter kl 16.
Skriv til mig på vinho-tinto"at"outlook.com, hvis
du har spørgsmål, kommentarer eller forslag. Erstat "at" i adressen
med @.

ArrangementerPosted by Steen Olsen Sat, May 28, 2016 12:45:46De portugisiske
vinsmagninger er kommet ind i en god stime her i forsommeren.
Fredag d. 3. juni kl
18.30-21.00 inviterer Purple Wine og Vingaudium til smagning af portugisiske
vine. Det foregår hos PurpleWine, Smallegade 43, Frederiksberg. I løbet af
aftenen bliver man introduceret til et udvalg af vine fra tre vinproducenter i
Alentejoområdet: Dona Maria, João M. Barbosa og Herdade do Mouchão. Der kommer også lidt
petiscos (portugisiske tapas) på bordet, og prisen for det hele er per person:
kr 295,-.
Tilmelding på www.purplewine.dk eller på mail til flemming@vinogaudium.dk.
Skriv
til mig på vinho-tinto"at"outlook.com, hvis du har spørgsmål,
kommentarer eller forslag. Erstat
"at" i adressen med @.
Choose image for share content |
---|
|