Vinho Tinto

Vinho Tinto

Den Evige Vinbog

I 1984 udgav António Mendes Lopes "Den Portugisiske Vinguide". På de sidste sider i bogen fremkom forlaget med idéen om at udsende "Den Evige Vinbog", som hvert år skulle opdateres med aktuelle oplysninger om portugisisk vin. I en tid, hvor bøger blev trykt på papir, var det en idé, som var svær at føre ud i livet. Det er blevet nemmere idag, og her på bloggen kan du læse min udgave af den "Evige Vinbog", som hele tiden fornys og opdateres.

Dansk English

© 2008-2019 Vinho Tinto

Vinsmagning på Porto Santa Maria

ArrangementerPosted by Steen Olsen Wed, December 05, 2018 16:24:38

Der var igen vinsmagning på Hotel Porto Santa Maria og lige som sidst, var det Sergio Basto, som stod for smagningen. Vi prøvede igen fire vine, tre fra det portugisiske fastland og én fra Madeira.

Den første vin var Porta da Ravessa Reserva 2015, som er en Alentejo DOC fremstillet på de portugisiske druer Fernão Pires og Arinto. Det var en dejlig vin, som Sergio anbefalede til skaldyr. Den næste var Vinha da Foz 2016 fremstillet på de portugisiske druer Malvasia Fina, Viosinho, Gouveio og Rabigato. Sergio anbefalede denne vin til fisk og lyst kød, såsom kylling. Den tredje vin var Rocim 2014 rødvinen, som er lavet på Touriga Nacional, Aragonez og Alicante Bouschet. Den er klassificeret som Alentejano V.R. og Sergio anbefalede den til oksekød eller lam. Til sidst smagte vi igen på Beijo rødvinen fra 2013. Jeg havde tidligere prøvet den på den sidste gang der var vinsmagning på hotellet. Vinen er speciel på den måde, at det er en bordvin, som er fremstillet på Madeira, hvor der hovedsageligt fremstilles hedvine.

  • Comments(0)//vinhotinto.kir-steen.dk/#post815

Essência Do Vinho – Madeira

ArrangementerPosted by Steen Olsen Sat, November 24, 2018 15:30:42

”Essência Do Vinho – Madeira” holdes i dagene 22.-24. November på kasinoet i Funchal. Da vi købte billetterne, fik vi to vinglas med i prisen. De skulle anvendes, når vi skulle prøve vinene på de forskellige stande. Det er syvende gang at messe finder sted på Madeira, og der var en masse udstillere på et forholdsvist lille areal. Vi besøgte først Alves de Sousas stand. Vi kendte allerede hans rødvin “Vale de Raposa”, som er rigtig god, og denne gang prøvede vi hans hvidvine og et par enkeltdrue rødvine fremstillet på Touriga Nacional og på Soussão. Vi fik os også en lille snak. Han er en hyggelig mand, som tidligere havde leveret til VinPort i Espergærde, som nu vist desværre kører på lavt blus.

Så besøgte vi António Maçanitas stand. Vi har prøvet flere af hans vine på Azorerne, hvor han har draget druer frem fra glemslen og lavet fine vine på dem. Hos ham prøvede vi to vine fra Azorerne: En fremstillet på Verdelho-druen og en anden vin, som hedder ”a Proibida” (den forbudte). På etiketten står der Isabella ovenover a Proibida, men Isabella er streget ud. Det hele drejer sig om, at druen Isabella, som er brugt ved fremstillingen af denne vin, er ulovlig at anvende ved vinfremstilling i EU. Der er dog flere, der bruger druen alligevel, og jeg har smagt vine fremstillet på den flere gange. Efter sigende kan vine fremstillet på Isabella lugte og smage forfærdeligt, men denne var anderledes i smagen end de fleste vine, men smagte fint.

Så var vi henne ved Terras do Avô. Jeg har allerede smagt deres rød-og hvidvine, men nu prøvede vi deres nye rosévin, som var god. Damen, stod på standen, var datter af indehaveren af firmaet. Han havde arvet jorden fra sin far, og derfor var datteren kommet på navnet ”Terras do Avô” (Bedstefars jorde).

Hos Justinos smagte jeg deres fine Colombo Verdelho hvidvin. Jeg har tidligere smagt deres blend hvidvin.

Vi var nu ved at være møre af vinsmagningen, men vi var lige forbi Mantz, hvor vi fik et ordentligt glas af deres hvidvin fremstillet på den næsten uddøde Jampaldrue. Det er en brasiliansk tidligere professionel fodboldspiller, som har grundlagt firmaet, og det var ham som gravede Jampal frem af glemslen.

  • Comments(0)//vinhotinto.kir-steen.dk/#post812

Porto Bay Wine Week 2018

ArrangementerPosted by Steen Olsen Wed, November 21, 2018 13:08:51

På fredag starter den store vinmesse Essência do Vinho på kasinoet i Madeira hovedstad Funchal. Allerede fra starten af denne uge afholdes Porto Bay Wine Week 2018, og på vores hotel var der vinsmagning som en del af dette arrangement. Dagens emne var bordvine fra Madeira. Det foregik nede i restauranten, hvor fire vine blev præsenteret af Sérgio Basto.

Vi startede med en rosévin, som jeg har prøvet før. Den hedder Atlantis Rosé 2016 og er lavet af den ”hemmelige” drue, som den meste Madeiravin er fremstillet af: Tinta Negra. Den står aldrig nævnt på etiketten fordi den regnes for en billig drue uden prestige. De ”fine” druer, som nævnes på etiketten, er Sercial, (Meget tør Madeiravin), Verdelho (Medium tør), Bual (Medium sød) og Malvasia (Sød). Denne rosévin er på kun 10% alkohol. Den er flot laksefarvet, med en smule duft af petroleum, rabarber og kattetis. Det var en frisk, tør vin, som anbefales til fisk og skaldyr.

Derefter blev der hældt en Terras do Avô 2016 hvidvin, som jeg også har prøvet før. Den er lavet på en anden af Madeiradruerne, nemlig Verdelho. Den var på 12% og duftede af citrus, tropiske frugter og med syre smagen. Den blev anbefalet til fisk.

Den tredje vin, Terras do Avô 2015 rødvin på 12,5% var også en jeg kendte. Den er fremstillet af druerne Tinta Roriz, Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon og Touriga Nacional. Det var en klar vin med duft af tjære og træ, der var lidt fad i smagen og behagelige tanniner. Det er en behagelig vin som kan drikkes alene og blev anbefalet til en bøf, men også til ovnstegt fisk f.eks. med tomat.

Til sidst fik vi en rødvin, Beijo 2013, som jeg ikke har prøvet før. Den er på 14% og var meget mørk i farven og er fremstillet af druerne Tinta Baroca, Touriga Franca, Cabernet Sauvignon. Der var fad i duften og en del tannin i smagen. Det er en rigtig madvin, som blev anbefalet til kraftig mad f.eks. den typiske Cozido à portuguesa.

  • Comments(0)//vinhotinto.kir-steen.dk/#post809

Vinsmagning med Secret Spot

ArrangementerPosted by Steen Olsen Wed, September 13, 2017 07:05:32

Dansk English

Vinforretningen VinVeTo på Frederiksberg sælger fremover nogle af de portugisiske vine fra Secret Spot.

I den anledning er der vinsmagning i morgen d. 14. september mellem kl 15 og 18 med Secret Spots vine. Det foregår i VinVeTo på Henrik Steffens Vej 2, Frederiksberg. Samtidigt vil der være tilbud på vinene.

Skriv til mig på vinho-tinto"at"outlook.com, hvis du har spørgsmål, kommentarer eller forslag. Erstat "at" i adressen med @.



  • Comments(0)//vinhotinto.kir-steen.dk/#post776

Glud Vin fylder 15 år

ArrangementerPosted by Steen Olsen Thu, August 17, 2017 09:16:31

Dansk English

Glud Vin inviterer i anledning af sit 15-års jubilæum til to vinsmagninger. Vinene kommer fra et spansk, et italiensk og sidst men ikke mindst fra det portugisiske Terras d’Alter, hvorfra Peter Bright præsenterer vine.

Lørdag 7. oktober Kl. 10.00-13.00 kan man hos Glud Vin på Nikkelvej 1, Randers smage på 15 vine fra de tre vinhuse, mens man spiser lidt fingermadder. Der er plads til 50 deltagere og billetten koster kr. 300,-.

Samme dag kl. 15.00 er der igen smagning, denne gang af ni vine, og når det er overstået sætter man sig til bords til en middag hvortil der serveres seks vine. Dette arrangement foregår på Carlslund Plantage Karlsbergvej 53, Randers SV og det koster kr. 998,- per person. Også ved dette arrangement er der plads til 50 deltagere.

Tilmelding: Senest 18. september 2017 på jg@gludvin.dk

Skriv til mig på vinho-tinto"at"outlook.com, hvis du har spørgsmål, kommentarer eller forslag. Erstat "at" i adressen med @.

  • Comments(0)//vinhotinto.kir-steen.dk/#post764

Portugisisk winemakers dinner på restaurant Mielcke & Hurtigkarl

ArrangementerPosted by Steen Olsen Sun, January 29, 2017 12:55:47

Portugisisk winemakers dinner på restaurant Mielcke & Hurtigkarl

Dansk English

Vino Gaudium afholder igen winemakers dinner med Rui Cunha fra Secret Spot Wines. Ligesom sidste år er middagen henlagt til restaurant Mielcke & Hurtigkarl på Frederiksberg. Der startes med en aperitif og nogle små forretter, hvorefter Jakob Mielcke har kreeret en 5-retters menu, hvor hver ret passer til en af Secret Spot vinene. Der sluttes af med kaffe og sødt. Hele arrangementet, der afholdes torsdag d. 23. marts 2017 kl. 18:30 i Paradehuset, koster kr 1.495 per person.

Tilmelding her.

Skriv til mig på vinho-tinto"at"outlook.com, hvis du har spørgsmål, kommentarer eller forslag. Erstat "at" i adressen med @.

  • Comments(0)//vinhotinto.kir-steen.dk/#post678

Ribe vinfestival med portugisiske vine

ArrangementerPosted by Steen Olsen Tue, August 16, 2016 15:20:48

Foto: Steen Olsen © 2016.

Dansk English

Fredag den 2. september og lørdag den 3. september er der igen Vinfestival i Ribe. Festivalen, som regner med omkring 3000 besøgende, blev første gang afholdt i 2005 og arrangeres af de fem medlemmer af ”Den Lille Vinklub”. Festivalen afholdes hvert år i den første weekend af september som et stort vinmarked i gågaden i Ribe med mulighed for smagning, handel og andre aktiviteter. Adelino og Nordjysk Vinimport er blandt de cirka 25 udstillere.

Ribe vinfestival åbner fredag kl 15 på Domkirkepladsen og slutter dagen efter kl 16.

Skriv til mig på vinho-tinto"at"outlook.com, hvis du har spørgsmål, kommentarer eller forslag. Erstat "at" i adressen med @.

  • Comments(0)//vinhotinto.kir-steen.dk/#post617

Portugalsmagning på Frederiksberg

ArrangementerPosted by Steen Olsen Sat, May 28, 2016 12:45:46

De portugisiske vinsmagninger er kommet ind i en god stime her i forsommeren.

Fredag d. 3. juni kl 18.30-21.00 inviterer Purple Wine og Vingaudium til smagning af portugisiske vine. Det foregår hos PurpleWine, Smallegade 43, Frederiksberg. I løbet af aftenen bliver man introduceret til et udvalg af vine fra tre vinproducenter i Alentejoområdet: Dona Maria, João M. Barbosa og Herdade do Mouchão. Der kommer også lidt petiscos (portugisiske tapas) på bordet, og prisen for det hele er per person: kr 295,-.

Tilmelding på www.purplewine.dk eller på mail til flemming@vinogaudium.dk.

Skriv til mig på vinho-tinto"at"outlook.com, hvis du har spørgsmål, kommentarer eller forslag. Erstat "at" i adressen med @.

  • Comments(0)//vinhotinto.kir-steen.dk/#post574
Next »