Vinho Tinto

Vinho Tinto

Den Evige Vinbog

I 1984 udgav António Mendes Lopes "Den Portugisiske Vinguide". På de sidste sider i bogen fremkom forlaget med idéen om at udsende "Den Evige Vinbog", som hvert år skulle opdateres med aktuelle oplysninger om portugisisk vin. I en tid, hvor bøger blev trykt på papir, var det en idé, som var svær at føre ud i livet. Det er blevet nemmere idag, og her på bloggen kan du læse min udgave af den "Evige Vinbog", som hele tiden fornys og opdateres.

Dansk English

© 2008-2019 Vinho Tinto

Atlantis Verdelho

Vin fra MadeiraPosted by Steen Olsen Tue, November 28, 2017 15:20:30

Dansk English

Type: Hvidvin.

Årgang: 2016.

Producent: Madeira Wine Company.

Druer: Verdelho.

Alkohol: 11%

Betegnelse: DOP Madeirense.

Butik: Pingo Doce, Shopping Anadia, Funchal (Se flere butikker).

Pris: € 10,99.

Karakter i Martins: Ikke bedømt.

Engelske John Blandy grundlagde i 1811 et firma i Funchal på Madeira som fremstillede den hedvin, som vi i dag kalder Madeiravin. I dag er Blandy en del af Madeira Wine Company, som har fremstillet den hvidvin, som jeg har prøvet. Jeg har tidligere prøvet den tilsvarende rosévin, som jeg syntes godt om. Det kan man desværre ikke sige om denne hvidvin, som er fremstillet 100% på Verdelhodruen, som er en af de traditionelle druer ved fremstillingen af Madeira.

Det er en gul vin med duft af citrus, passionsfrugt og marcipan. Meget fyldig vin, som er mere sur end syrlig. Jeg brød mig ikke om den til salat og sandwich, og den er helt uegnet som aperitif. Måske passer den til andre typer mad, men det tvivler jeg på.

Skriv til mig på vinho-tinto"at"outlook.com, hvis du har spørgsmål, kommentarer eller forslag. Erstat "at" i adressen med @.

  • Comments(0)//vinhotinto.kir-steen.dk/#post799