Vinho Tinto

Vinho Tinto

Den Evige Vinbog

I 1984 udgav António Mendes Lopes "Den Portugisiske Vinguide". På de sidste sider i bogen fremkom forlaget med idéen om at udsende "Den Evige Vinbog", som hvert år skulle opdateres med aktuelle oplysninger om portugisisk vin. I en tid, hvor bøger blev trykt på papir, var det en idé, som var svær at føre ud i livet. Det er blevet nemmere idag, og her på bloggen kan du læse min udgave af den "Evige Vinbog", som hele tiden fornys og opdateres.

Dansk English

© 2008-2019 Vinho Tinto

Rabisco Reserva

Vin fra TejoPosted by Steen Olsen Sat, July 28, 2018 16:25:18

Dansk English

Type: Rødvin.

Årgang: 2015

Producent: Enoport-Produção de Bebidas.

Druer: Cabernet Sauvignon, Touriga Nacional.

Alkohol: 13,5%.

Betegnelse: Tejo DOC

Butik: Systembolaget, Limhamn (Se flere butikker).

Pris: SEK 99,-.

Der er formentlig tale om en vin, der udelukkende sælges under dette navn til eksport. Det er muligvis den samme vin, som i Portugal sælges under navnet: Quinta S. João Batista Carbernet Sauvignon - Touriga Nacional.

Det er en klar mørkerød vin med lilla kanter og med intens duft af røde bær. En tør, fyldig vin med tilpas tannin og lidt bitterhed i eftersmagen. Drukket til braiserede svinekæber med spidskål, sortøjebønner og ristede champignons. Vinen passede virkeligt godt til maden.

Vinen hedder rabisco, som på portugisisk betyder en skitsetegning. Skitsen forestiller en stork, som der er mange af i Tejo-området. Rabisco har i vinsammenhæng også en anden betydning. Når årets druer er høstet, får egnens beboere, som ikke selv har vinmarker, i nogle tilfælde lov til at foretage en efterhøst (”rabisco”), hvor de finder frem til druer,som ikke blev høstet i første gang. På den måde kan de jordløse også fremstille vin i mindre omfang. I Alentejo gæres og lagres vinen i Talhas, som er lerkrukker fremstillet til formålet.

Traditionen ligner den som omtales i vores høstsang ”Marken er majet”, hvor der står: ”Rev vi marken let, det er gammel ret, fuglen og den fattige skal også være mæt.”

I nogle egne af Portugal var det børnene, som fik lov til at plukke de tiloversblevne druer. Druesaften kunne bruges til at fremstille en sirup, som kunne smøres på brødet.

Skriv til mig på vinho-tinto"at"outlook.com, hvis du har spørgsmål, kommentarer eller forslag. Erstat "at" i adressen med @

  • Comments(0)//vinhotinto.kir-steen.dk/#post807