Vinho Tinto

Vinho Tinto

Den Evige Vinbog

I 1984 udgav António Mendes Lopes "Den Portugisiske Vinguide". På de sidste sider i bogen fremkom forlaget med idéen om at udsende "Den Evige Vinbog", som hvert år skulle opdateres med aktuelle oplysninger om portugisisk vin. I en tid, hvor bøger blev trykt på papir, var det en idé, som var svær at føre ud i livet. Det er blevet nemmere idag, og her på bloggen kan du læse min udgave af den "Evige Vinbog", som hele tiden fornys og opdateres.

Dansk English

© 2008-2019 Vinho Tinto

Essência Do Vinho – Madeira

ArrangementerPosted by Steen Olsen Sat, November 24, 2018 15:30:42

”Essência Do Vinho – Madeira” holdes i dagene 22.-24. November på kasinoet i Funchal. Da vi købte billetterne, fik vi to vinglas med i prisen. De skulle anvendes, når vi skulle prøve vinene på de forskellige stande. Det er syvende gang at messe finder sted på Madeira, og der var en masse udstillere på et forholdsvist lille areal. Vi besøgte først Alves de Sousas stand. Vi kendte allerede hans rødvin “Vale de Raposa”, som er rigtig god, og denne gang prøvede vi hans hvidvine og et par enkeltdrue rødvine fremstillet på Touriga Nacional og på Soussão. Vi fik os også en lille snak. Han er en hyggelig mand, som tidligere havde leveret til VinPort i Espergærde, som nu vist desværre kører på lavt blus.

Så besøgte vi António Maçanitas stand. Vi har prøvet flere af hans vine på Azorerne, hvor han har draget druer frem fra glemslen og lavet fine vine på dem. Hos ham prøvede vi to vine fra Azorerne: En fremstillet på Verdelho-druen og en anden vin, som hedder ”a Proibida” (den forbudte). På etiketten står der Isabella ovenover a Proibida, men Isabella er streget ud. Det hele drejer sig om, at druen Isabella, som er brugt ved fremstillingen af denne vin, er ulovlig at anvende ved vinfremstilling i EU. Der er dog flere, der bruger druen alligevel, og jeg har smagt vine fremstillet på den flere gange. Efter sigende kan vine fremstillet på Isabella lugte og smage forfærdeligt, men denne var anderledes i smagen end de fleste vine, men smagte fint.

Så var vi henne ved Terras do Avô. Jeg har allerede smagt deres rød-og hvidvine, men nu prøvede vi deres nye rosévin, som var god. Damen, stod på standen, var datter af indehaveren af firmaet. Han havde arvet jorden fra sin far, og derfor var datteren kommet på navnet ”Terras do Avô” (Bedstefars jorde).

Hos Justinos smagte jeg deres fine Colombo Verdelho hvidvin. Jeg har tidligere smagt deres blend hvidvin.

Vi var nu ved at være møre af vinsmagningen, men vi var lige forbi Mantz, hvor vi fik et ordentligt glas af deres hvidvin fremstillet på den næsten uddøde Jampaldrue. Det er en brasiliansk tidligere professionel fodboldspiller, som har grundlagt firmaet, og det var ham som gravede Jampal frem af glemslen.

  • Comments(0)//vinhotinto.kir-steen.dk/#post812