Vinho Tinto

Vinho Tinto

Den Evige Vinbog

I 1984 udgav António Mendes Lopes "Den Portugisiske Vinguide". På de sidste sider i bogen fremkom forlaget med idéen om at udsende "Den Evige Vinbog", som hvert år skulle opdateres med aktuelle oplysninger om portugisisk vin. I en tid, hvor bøger blev trykt på papir, var det en idé, som var svær at føre ud i livet. Det er blevet nemmere idag, og her på bloggen kan du læse min udgave af den "Evige Vinbog", som hele tiden fornys og opdateres.

Dansk English

© 2008-2019 Vinho Tinto

Vinsmagning på Porto Santa Maria

ArrangementerPosted by Steen Olsen Wed, December 05, 2018 16:24:38

Der var igen vinsmagning på Hotel Porto Santa Maria og lige som sidst, var det Sergio Basto, som stod for smagningen. Vi prøvede igen fire vine, tre fra det portugisiske fastland og én fra Madeira.

Den første vin var Porta da Ravessa Reserva 2015, som er en Alentejo DOC fremstillet på de portugisiske druer Fernão Pires og Arinto. Det var en dejlig vin, som Sergio anbefalede til skaldyr. Den næste var Vinha da Foz 2016 fremstillet på de portugisiske druer Malvasia Fina, Viosinho, Gouveio og Rabigato. Sergio anbefalede denne vin til fisk og lyst kød, såsom kylling. Den tredje vin var Rocim 2014 rødvinen, som er lavet på Touriga Nacional, Aragonez og Alicante Bouschet. Den er klassificeret som Alentejano V.R. og Sergio anbefalede den til oksekød eller lam. Til sidst smagte vi igen på Beijo rødvinen fra 2013. Jeg havde tidligere prøvet den på den sidste gang der var vinsmagning på hotellet. Vinen er speciel på den måde, at det er en bordvin, som er fremstillet på Madeira, hvor der hovedsageligt fremstilles hedvine.

  • Comments(0)//vinhotinto.kir-steen.dk/#post815