Vinho Tinto

Vinho Tinto

Den Evige Vinbog

I 1984 udgav António Mendes Lopes "Den Portugisiske Vinguide". På de sidste sider i bogen fremkom forlaget med idéen om at udsende "Den Evige Vinbog", som hvert år skulle opdateres med aktuelle oplysninger om portugisisk vin. I en tid, hvor bøger blev trykt på papir, var det en idé, som var svær at føre ud i livet. Det er blevet nemmere idag, og her på bloggen kan du læse min udgave af den "Evige Vinbog", som hele tiden fornys og opdateres.

Dansk English

© 2008-2019 Vinho Tinto

Porto Bay Wine Week 2018

ArrangementerPosted by Steen Olsen Wed, November 21, 2018 13:08:51

På fredag starter den store vinmesse Essência do Vinho på kasinoet i Madeira hovedstad Funchal. Allerede fra starten af denne uge afholdes Porto Bay Wine Week 2018, og på vores hotel var der vinsmagning som en del af dette arrangement. Dagens emne var bordvine fra Madeira. Det foregik nede i restauranten, hvor fire vine blev præsenteret af Sérgio Basto.

Vi startede med en rosévin, som jeg har prøvet før. Den hedder Atlantis Rosé 2016 og er lavet af den ”hemmelige” drue, som den meste Madeiravin er fremstillet af: Tinta Negra. Den står aldrig nævnt på etiketten fordi den regnes for en billig drue uden prestige. De ”fine” druer, som nævnes på etiketten, er Sercial, (Meget tør Madeiravin), Verdelho (Medium tør), Bual (Medium sød) og Malvasia (Sød). Denne rosévin er på kun 10% alkohol. Den er flot laksefarvet, med en smule duft af petroleum, rabarber og kattetis. Det var en frisk, tør vin, som anbefales til fisk og skaldyr.

Derefter blev der hældt en Terras do Avô 2016 hvidvin, som jeg også har prøvet før. Den er lavet på en anden af Madeiradruerne, nemlig Verdelho. Den var på 12% og duftede af citrus, tropiske frugter og med syre smagen. Den blev anbefalet til fisk.

Den tredje vin, Terras do Avô 2015 rødvin på 12,5% var også en jeg kendte. Den er fremstillet af druerne Tinta Roriz, Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon og Touriga Nacional. Det var en klar vin med duft af tjære og træ, der var lidt fad i smagen og behagelige tanniner. Det er en behagelig vin som kan drikkes alene og blev anbefalet til en bøf, men også til ovnstegt fisk f.eks. med tomat.

Til sidst fik vi en rødvin, Beijo 2013, som jeg ikke har prøvet før. Den er på 14% og var meget mørk i farven og er fremstillet af druerne Tinta Baroca, Touriga Franca, Cabernet Sauvignon. Der var fad i duften og en del tannin i smagen. Det er en rigtig madvin, som blev anbefalet til kraftig mad f.eks. den typiske Cozido à portuguesa.

  • Comments(0)